γρηγορα θα ξεπερασουμε την κριση.........

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«Αποτυχημένοι σωτήρες» τιτλοφορείται άρθρο γνώμης της γερμανικής Süddeutsche Zeitung για την αναποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους.
«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την πικρή αλήθεια. Δύο χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο για την ελληνική κρίση είναι σαφές: Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο πουθενά. Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο», επισημαίνει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Όλοι φέρουν ευθύνη γι' αυτήν την καταστροφή, ιδιαίτερη είναι ωστόσο η ευθύνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία προέταξε σκληρό τόνο και επέβαλε αργότερα, ότι θα έπρεπε να απαλλάξουν οι τράπεζες την Ελλάδα από ένα μεγάλο μέρος των χρεών της. Αυτό είναι γενικά σωστό, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έκανε το χάος μεγαλύτερο, καθώς εδώ και εβδομάδες διεξάγονταν πάνω από όλα διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, γεγονός που μπλόκαρε άλλες αποφάσεις και προκάλεσε γενικευμένη δυσθυμία».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν δύο τρόποι για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. Είτε να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη επιστρέφοντας στη συνέχεια στη δραχμή, είτε να δρομολογηθεί ένα αποφασιστικό και ακριβό, όπως εκτιμά η εφημερίδα, σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης. «Φυσικά υπάρχει και μία τρίτη δυνατότητα, η χειρότερη όλων: να συνεχιστεί η πρακτική που εφαρμόστηκε ως τώρα», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
Πηγή: Deutsche Welle


Δυο χρονια τωρα οι τοκογλυφοι μεσω των υπαλληλων του εδω , καταφεραν να μαζεψουν ολες τις οικονομιες του Ελληνα και να ξεφορτωθουν ( εχοντας τον χρονο που χρειαζονταν ) οτι χασουρα θα ειχαν σε ενδεχωμενη πτωχευση απο μερους μας. τωρα με την ανεση που εχουν μας βαζουν σε ψευτικα διλημματα που ολα εχουν το ιδιο τελος ......... το μεγαλυτερο κερδος για τα συμφερωντα τους . ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου