γρηγορα θα ξεπερασουμε την κριση.........

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη λήψη και νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου οι δανειστές μας να δώσουν την έγκριση για την οριστικοποίηση του PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Η κυβέρνηση καλείται να συμφωνήσει εδώ και τώρα σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων ύψους 4,4 δισ. ευρώ που θα προέλθει από μειώσεις δαπανών στην υγεία, τα φάρμακα, την άμυνα και «λουκέτα» σε φορείς του Δημοσίου, με στόχο να κλείσει η «μαύρη τρύπα» για το 2011 και οι αποκλίσεις στον Προϋπολογισμό του 2012.

Παράλληλα αναζητούνται μέτρα ύψους 7,7 δισ. ευρώ, που αφορούν στο διάστημα 2013-2014 και θα πρέπει εξειδικευθούν. Και η δεύτερη αυτή λίστα των μέτρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Εντός αυτού του ασφυκτικού πλαισίου η τρόικα ζητά να νομοθετηθούν και να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο και ακόμη βρίσκονται στο συρτάρι.

Αν και οι δανειστές εμφανίζονται να συμφωνούν ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να προέλθουν από περικοπές δαπανών, εντούτοις φαίνεται ότι πιέζουν για νέα φοροεπιδρομή μέσω του νέου φορολογικού, το οποίο σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο. Πιο συγκεκριμένα,το ΔΝΤ με έκθεση που υπέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση προτείνει την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 19% ή στο 21% και προβλέπει ένα μειωμένο ΦΠΑ 11% για τον τουρισμό.

Επιπλέον προτείνεται η κατάργηση του αφορολογήτου και η δημιουργία λιγότερων φορολογικών κλιμακίων που «κρύβει» επιβαρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Η χαριστική βολή δίνεται στα νοικοκυριά και τους φορολογούμενους με την πρόταση για κατάργηση της μείωσης του φόρου 10% από τόκους στεγαστικών δανείων.

«Είμαι υπέρ της φορολογικής μεταρρύθμισης και του ορθολογισμού της φορολογίας. Υπέρ κινήσεων που διευρύνουν τη φορολογική βάση. Αλλά θα εφιστούσα την προσοχή σε κινήσεις που «τοποθετούν την άμαξα πριν από το άλογο», όπως είναι η άποψη ότι η μείωση των συντελεστών θα οδηγήσει σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Η εμπειρία μας δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει. Πρέπει πρώτα να ληφθούν μέτρα που θα βελτιώνουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΠ ΤΑ ΟΡΗ .ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΑς ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΑΧΤΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ !!! ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ  !! ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ .. ΤΟ ΣΟΙ .. ΤΗΝ ΚΟΡΗ .. ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ..ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΙ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙς ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙς ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ;;;; ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕς ΤΕΛΙΚΑ .ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΤΩ ΜΠΑς ΚΑΙ ΒΡΩ ΚΑΝΑΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ... ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου